Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Aandacht arbozorg binnen bedrijven moet vergroot

21 september 2012.

De Inspectie SZW zal de komende jaren meer aandacht besteden aan het toezicht op de naleving van arboverplichtingen door bedrijven. Dat blijkt uit het Meerjarenplan 2013-2014 en het Jaarplan 2013 die aan de Tweede Kamer zijn aangeboden.

Uit beide documenten van de Inspectie SZW blijkt dat het toezicht op naleving van arbozorgverplichtingen (zoals RI&E, BHV, contracten met arbodiensten) een belangrijk onderwerp is. Vanaf 2013 zal dit thematisch worden aangepakt. De komende jaren legt de Inspectie meer nadruk op de organisatorische en systeemverplichtingen van de Arbeidsomstandighedenwet. De reden hiervoor is dat bedrijven deze verplichtingen niet altijd meer naleven.

Dat remt de zelfwerkzaamheid van bedrijven. Met een themagerichte aanpak op de systeemverplichtingen wil de Inspectie de aandacht voor arbozorg binnen bedrijven vergroten. In de sectoren bouw (inclusief grond-, weg- en waterbouw), asbestsanering, metaalverwerkende industrie en bij de aandachtsgebieden gaat de Inspectie de toezichtcapaciteit verhogen. Ook wordt het markttoezicht op veilige producten versterkt, om te voorkomen dat producten met ernstige veiligheidsrisico’s op de markt worden gebracht en om te bevorderen dat producten op een veilige manier worden gebruikt. Bron: Arbozone.nl, 18-09-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat