Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Fors minder faillissementen

8 april 2016

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is aanzienlijk gedaald. In maart 2016 zijn er 386 faillissementen uitgesproken, 93 minder dan in februari. Deze daling volgt op een halfjaar van bijna onafgebroken stijgingen. De meeste faillissementen betroffen ondernemingen in de handel.

Mei 2013 kende een piek in het aantal faillissementen. Daarna was er sprake van een dalende trend tot augustus 2015. Het aantal faillissement per maand (gecorrigeerd naar het aantal zittingsdagen) bereikte toen het laagste niveau sinds oktober 2008. In de maanden erna liep het aantal faillissementen weer op, maar in maart daalde het weer tot net iets onder het niveau van oktober 2015. De trend sinds augustus 2015 is onduidelijk.

Het aantal faillissementen in de eerste drie maanden is wel een vijfde lager dan in dezelfde periode van vorig jaar. Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 436 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in maart 2016 failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel (94), gevolgd door financiële instellingen (72). Beide behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien zijn de meeste bedrijven failliet verklaard in de horeca (20). Bron: CBS 8-04-2016

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat