Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Duidelijkheid over verlaging van btw

4 april 2013.

Financiën heeft ter verduidelijking van het besluit inzake de tijdelijke verlaging van het btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen een aantal vragen beantwoord.

Uit de vragen en antwoorden blijkt onder andere dat het verlaagde btw-tarief voor tuinonderhoud van toepassing is op arbeidskosten als een tuinarchitect, naast het maken van een ontwerp, ook de aanleg en het onderhoud van de tuin begeleid.

Voor het aanbrengen, vernieuwen en onderhouden van omheiningen in tuinen bij woningen ouder dan twee jaar kan het lage tarief worden toegepast op arbeidskosten evenals voor de aanleg van sierbestrating in tuinen.

Zo geldt voor arbeidskosten voor het aanbrengen van zonnepanelen zonder dat zij bouwkundig onderdeel gaan uitmaken van de woning het lage tarief niet. Als voorbeeld noemt men het leggen van zonnepanelen op een plat dak met als bevestiging een paar losse stenen.

De arbeidskosten voor het aanbrengen van buitenzonwering vallen wel onder het lage tarief. Daarvan wordt aangenomen dat dit onderdeel gaat uitmaken van de woning. MvF 22-03-2013

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat