Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Subsidie voor ondernemers bij verduurzaming gebouwen

De subsidieregeling Topsector Energie (TSE) Gebouwde omgeving stimuleert de ontwikkeling van kleine innovaties voor de verduurzaming van huizen en gebouwen. Bedrijven of kennisinstellingen kunnen hiervoor vanaf 3 juli subsidie aanvragen.

Het aanbod verduurzamingsmogelijkheden is enorm. Ondernemers kunnen hierin een grote rol spelen. Zij kunnen bewoners en eigenaren helpen deze innovaties te accepteren en te gebruiken.

Bedrijven en kennisinstellingen moeten ervoor zorgen dat hun idee binnen drie jaar leidt tot een eerste gebruik in Nederland en helpt bij de verduurzaming van gebouwen.

TSE Gebouwde omgeving is een aanvulling op de subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI). In de vaak grote projecten die voor MOOI-subsidies in aanmerking komen is niet altijd ruimte om kleinere innovatieve ontwikkelingen op te pakken. Daarom ondersteunt deze subsidie bedrijven en instellingen bij de meer kleinschalige, kortlopende innovatieprojecten.

Subsidie aanvragenBedrijven of kennisinstellingen die bewoners en gebouweigenaren de helpende hand bieden, kunnen vanaf 3 juli tot en met 5 september subsidie aanvragen. Dit is nog onder voorbehoud van de officiële bekendmaking in de Staatscourant. Zij kunnen per project maximaal maximaal € 500.000 subsidie krijgen.

Bron: RVO 12-06-2023

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat