Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Onderscheid werk- en privégezondheidsrisico’s

14 november 2012.

Een werknemer die uitvalt door een onhandige klusactiviteit thuis of een risicovolle vrijetijdsbesteding, voor een MKB-ondernemer kan dit een forse strop zijn. Wie moet er dan voor de kosten (loondoorbetaling, re-integratie, vervanging) opdraaien?

Een aantal branches in het MKB wil op zijn minst daarover het gesprek met de bonden aangaan. Aanleiding is de economische crisis waardoor ondernemers het water aan de lippen staat. Ondernemers zijn huiverig om personeel aan te nemen. Om de banenmotor in het MKB weer op gang te brengen moet volgens voorzitter Mark van den Horst van MKB Amsterdam het taboe op het verschil tussen sociale en privérisico’s worden doorbroken. Bij zijn pleidooi sluiten vertegenwoordigers van Focwa, Detailhandel Nederland en CBW-Mitex zich aan. De vakcentrales FNV en CNV zien echter niets in een dergelijke discussie. Volgens vicevoorzitter Limmen van CNV komt men er voor extreme voorbeelden misschien wel uit, maar vaak is het niet zo duidelijk.

CBW-MITEX voorzitter Jan Meerman erkent dat er natuurlijk een grijs gebied is, maar “dat betekent niet dat je de discussie maar uit de weg moet gaan. De vakbonden willen dat het liefst, maar als werkgeversorganisatie vinden wij dat je er minstens een goed gesprek over moet kunnen voeren.” Bron: Telegraaf 9-11-2012; CBW-Mitex 12-11-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat