Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


Renteaftrek voor huizenverkopers met restschuld

8 november 2012.

Huiseigenaren die hun woning met verlies verkopen kunnen vanaf volgend jaar de rente en kosten voor een lening waarmee ze de restschuld voldoen maximaal vijf jaar van de belasting aftrekken.

Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst heeft hiervoor, mede namens staatssecretaris Weekers van Financiën, een voorstel naar de Tweede Kamer gestuurd. In het Regeerakkoord was de afspraak voor een regeling voor de restschuld van huizenverkopers opgenomen. De maatregel moet huiseigenaren tegemoet komen die bij verkoop van hun woning met een restschuld te maken krijgen.

De tijdelijke maatregel geldt voor restschulden die zijn ontstaan in de periode van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2017. Aan de aftrekbaarheid van de rente en kosten voor de geldlening wordt niet de voorwaarde gesteld dat deze wordt afgelost. Maar na vijf jaar zijn de rente en kosten niet meer aftrekbaar. De regeling staat ook open voor huiseigenaren die na verkoop bijvoorbeeld gaan huren. Het is geen voorwaarde dat na de verkoop van de eigen woning een nieuwe woning wordt gekocht. Bron: Rijksoverheid 8-11-2012, nieuwsbericht

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat