Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


AVV cao Binnenscheepvaart nu mogelijk

19 november 2012.

Indien de cao-partijen in de Binnenscheepvaart erin slagen om nog voor het jaareinde een cao af te sluiten, dan kan die algemeen verbindend worden verklaard.

Tussen 2005 en 2012 waren de werkgeversorganisaties van de binnenvaart onvoldoende representatief om een cao algemeen verbindend te kunnen verklaren, maar door het samengaan van de organisaties Rijn & IJssel, ONS, CBOB en Kantoor Binnenvaart in de Binnenvaart Branche Unie (BBU) moet dat nu wel lukken.

De BBU en het CBRB vertegenwoordigden bij een telling begin dit jaar 56% van de werkgevers in de binnenvaart, precies 1% meer dan de minimaal benodigde 55%. Wanneer werkgevers en werknemers er dit jaar niet uitkomen, zal de representativiteit in 2013 opnieuw moeten worden bepaald. Er liggen twee opties op de onderhandelingstafel, een soort verlenging van de cao die in 2005 afliep of een verlenging van een in 2010, na langdurige onderhandelingen, overeengekomen cao, die vervolgens niet werd ondertekend door werkgeversvertegenwoordigers, omdat hij niet algemeen verbindend kon worden verklaard.

Een nieuwe cao krijgt waarschijnlijk een looptijd van een jaar. Voor de bonden, Nautilus en CNV Vakmensen, is het belangrijk dat de salarisverbetering minimaal de inflatie dekt. Een algemeen verbindend verklaarde cao geldt voor alle inwoners van de EU wanneer ze op Nederlandse schepen varen. In 2012 zijn voor de binnenscheepvaart wel enkele cao’s op bedrijfsniveau afgesloten (Rederij Cement Tankvaart, Rederij T. Muller, Verenigde Tankrederij, Krupp (Veerhaven) en Van der Wees). Bron: Schuttevaer, 16-11-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat