Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Aanpassingen regeerakkoord

13 november 2012.

Regeringspartijen VVD en PvdA hebben hun onlangs gesloten regeerakkoord aangepast. De inkomensafhankelijke zorgpremie wordt geschrapt. In de plaats daarvan worden er onder meer enkele aanpassingen in de IB-sfeer gedaan.

De aanpassingen van het regeerakkoord in hoofdlijnen: De inkomensafhankelijke zorgpremie gaat van tafel De zorgtoeslag blijft gehandhaafd.

De tarieven in de tweede, derde en vierde belastingschijf blijven op het huidige niveau (42%, 42% en 52%). Wel wordt de derde schijf verder verlengd (van € 56.491 naar € 62.941).

De arbeidskorting wordt afgebouwd naar nul voor de hogere inkomens. Dit wordt budgettair neutraal teruggesluisd via een verhoging van de maximale arbeidskorting met € 70.

Het maximum percentage waartegen hypotheekrente kan worden afgetrokken, wordt van 52% naar 38% afgebouwd met 0,5%-punt per jaar. De opbrengst wordt budgettair neutraal teruggesluisd via een verhoging van de bovengrens van de derde schijf.

De algemene heffingskorting wordt met € 75 verhoogd en daarnaast afgebouwd over het voor aftrekposten gecorrigeerde inkomen in de tweede en derde schijf met 3%, waardoor hoge inkomens tot maximaal € 1.262 minder algemene heffingskorting krijgen. Voor ouderen is de algemene heffingskorting dan nul vanaf een inkomen van € 60.600. De ouderenkorting wordt op het inkomenstraject tussen € 60.600 en einde derde schijf met 3% afgebouwd naar € 92,50 . De afbouw van de algemene heffingskorting wordt gecompenseerd via een verhoging van de algemene heffingskorting met € 160 en een verhoging van de arbeidskorting met € 300. € 250 miljoen wordt uitgetrokken voor verzachten ingrepen bij WW en ontslagrecht. Bron: Diverse media, 12-11-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat