Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Werkkostenregeling onwerkbaar voor MKB

18 december 2012.

Een groot deel van de NOAB-kantoren vindt de werkkostenregeling onwerkbaar voor het MKB. In een recent onderzoek geeft 88% aan dat de WKR niet past bij het MKB en dat er teveel nadelen kleven aan de invoering.

Volgens de NOAB-leden blijkt de WKR in de praktijk niet te verkopen is aan MKB-klanten. De complexiteit van de regeling en de beperkte vrije ruimte worden genoemd als obstakel voor het MKB. Volgens 88% van de kantoren is de vrije ruimte onvoldoende voor hun klanten in het MKB. De eindheffing van 80% wordt door 85% bestempeld als ‘te hoog’.

Het merendeel van de kantoren die meededen aan het onderzoek (90%) vindt de WKR geen goede vervanging voor het oude systeem voor vergoedingen en verstrekkingen. De regeling is onduidelijk en zorgt voor meer administratieve handelingen en meer kosten. Daarnaast vindt 64% de oude regelingen beter en ruim een kwart ziet liever een compleet andere oplossing. 64% van de NOAB-kantoren heeft al klanten die de WKR al toepassen.

Maar in het merendeel van de gevallen (87%) betreft dit slechts een klein deel van het klantenbestand. 78% van de kantoren adviseert de klant zelden of nooit om de WKR (nu al) in te voeren. Volgens de NOAB geeft dit onderzoek een duidelijk signaal. NOAB is graag bereid mee te denken over een eenvoudiger alternatief dat past bij het MKB, maar is van mening dat de Werkkostenregeling in de huidige vorm onwerkbaar is voor het MKB. Bron: NOAB 14-12-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat