Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


Meer steun voor kredietverlening aan bedrijven

17 december 2012.

De garantie van de overheid voor kredietverlening aan grote bedrijven die eind 2013 zou stoppen, wordt volgend jaar permanent gemaakt.

De borgstellingsregeling voor midden- en kleinbedrijf wordt opengesteld voor niet-banken. Uit een halfjaarlijkse enquête over kredietverlening blijkt dat bedrijven nog steeds veel moeite hebben om krediet te krijgen.

Bedrijven kunnen dankzij garanties van de overheid via de Garantie Ondernemersfinanciering (GO) €3 miljard aan kredieten bij banken krijgen. Ruim 80% van deze leningen gaat naar het midden- en kleinbedrijf. De borgstellingsregeling voor het MKB (BMKB) heeft inmiddels voor 2,6 miljard aan garanties uitstaan.

De Garantie Ondernemersfinanciering (GO) is bedoeld voor leningen tussen €1,5 en €50 miljoen. De overheid staat garant voor 50% van de lening. Ondernemers moeten de lening binnen acht jaar weer aflossen. De GO-regeling is speciaal ontworpen voor middelgrote en grotere ondernemingen. Ruim 80% van alle leningen die mogelijk worden gemaakt door de GO komen bij bedrijven met minder dan 250 werknemers terecht. Bron: Rijksover.nl 17-12-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat