Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


STAP-budget na drie uur alweer op

De subsidiepot van € 34 miljoen voor aanvragers van het STAP-budget was binnen drie uur leeg.Ruim 38.000 mensen hebben een aanvraag ingediend.

Het aanvraagloket van UWV ging maandagochtend 1 mei om 10 uur open. Voor de aanvragers die achter het net visten: er zijn nog drie ronden in de rest van dit jaar. In iedere ronde is nog € 34 miljoen te verdelen. De volgende aanvraagdagen zijn op 3 juli, 4 september en 1 november. Het kabinet heeft in de Voorjaarsnota 2023 bekend gemaakt dat het STAP-budget met ingang van 2024 wordt beëindigd. UWV is bezorgd over de verdere mogelijkheden voor iedereen om zich te blijven scholen om verder te komen op de arbeidsmarkt.

De subsidieregeling is met ingang van 1 mei 2023 gewijzigd. Met deze wijzigingsregeling wordt de Subsidieregeling STAP-budget op een aantal punten verduidelijkt en uitgebreid. Met de meest omvangrijke wijzigingen wordt beoogd de regeling strenger en strakker te maken door in een bijlage duidelijk te maken welke scholingen in elk geval niet subsidiabel zijn en anderzijds beoogd om de toepassing van de regeling te verbreden door (opleidingsjaren van) meerjarige scholing te subsidiëren. De wijzigingen inzake de meerjarige scholing treden met ingang van 1 juli 2023 in werking.

Bron: UWV 01-05-2023, Min. SZW 24-04-2023

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat