Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Mijn Digitale Zaak weer open

MKB’ers en eenmanszaken kunnen vanaf 17 mei (weer) ondersteuning krijgen van de Mijn Digitale Zaak. Hiermee krijgen zij, naast subsidie, een persoonlijk advies op basis van een quickscan, een stappenplan en een overzicht van mogelijke leveranciers.

Ten opzichte van de openstelling in 2022 is de eis dat een MKB’er minimaal twee fte in dienst moesten hebben vervallen. Hierdoor komen ook eenmanszaken in aanmerking voor ondersteuning. De ondernemer moet staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Als aan de voorwaarden wordt voldaan bedraagt de subsidie 50% met een maximum van € 2.500, waarvan maximaal € 500 voor advies. De kosten moeten minimaal € 1.000 bedragen. De subsidie kan tussen 17 mei 2023 9.00 uur en vrijdag 14 juli 2023 17.00 uur worden aangevraagd. Het totale beschikbare budget is € 870.000. Ondernemers in het mkb met maximaal 50 werknemers en een jaaromzet van maximaal € 10 miljoen kunnen gebruik maken van de regeling.

Mijn Digitale Zaak bestaat uit drie stappen. In de eerste stap beantwoordt de ondernemer vragen over het bedrijf. Dat levert meteen een persoonlijk digitaliseringsadvies op. In de tweede stap ontvangen zij een lijst met leveranciers van digitaliseringsdiensten, passend bij het advies. Ondernemers kunnen vervolgens een leverancier selecteren en een offerte aanvragen. In de laatste stap kan de subsidie aangevraagd worden bij RVO. De subsidie vergoedt 50% van de offerteprijs tot een maximum van € 2.500.

De volgende zaken komen niet in aanmerking voor subsidie:

  • Aankoopadvies door de leverancier van de technologie die u wilt aanschaffen of implementeren.
  • Diensten of producten die niet aansluiten bij wat de leverancier normaal gesproken levert.
  • Betaalde socialmedia-abonnementen en advertentiebudget.

Uit de resultaten uit 2022 blijkt dat Mijn Digitale Zaak digitalisering stimuleert en het minder complex maakt. In 2022 voltooiden 3641 ondernemers de scan. ‘Mijn Digitale Zaak’ is een initiatief van branchevereniging INretail, KVK, MKB-Nederland en RVO, dat in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat wordt uitgevoerd. INretail heeft voor dit initiatief in kaart gebracht welke digitaliseringsoplossingen het meest effect hebben op de productiviteit en toekomstbestendigheid van ondernemers in de retail. KVK heeft de digitaliseringsscan ontwikkeld en MKB-Nederland biedt een overzicht met mogelijke leveranciers. RVO geeft de subsidies uit.

Meer informatie: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/mijn-digitale-zaak

Bron: RVO 11-05-2023

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat