Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Staatssecretaris Vijlbrief werkt aan een plan om te voorkomen dat bedrijven alsnog kopje onder gaan door hoge belastingschulden.

25 Februari 2021

Steeds vaker klinkt de oproep om belastingschulden kwijt te schelden. Bedrijven die nu nog met steunmaatregelen overeind gehouden worden, zouden alsnog failliet kunnen gaan. Maar een generaal pardon voor belastingschulden zit er volgens Vijlbrief niet in. Het zou ook een ‘bak maatwerk opleveren die de al zwaar belaste fiscus niet aan kan’, aldus de bewindsman. Het ministerie van Financien werkt nu aan een plan om ondernemers nog meer lucht te geven om hun schulden terug te betalen. Er zijn verschillende opties.

De staatssecretaris wil wel dat andere schuldeisers meedoen: „Want anders komt het geld niet bij de ondernemer, maar bij andere schuldeisers terecht.” Vijlbrief doet ook nog een oproep aan ondernemers die tijdens de coronacrisis een keer uitstel hebben aangevraagd, maar dat nooit hebben verlengd. Dat zijn er ongeveer 50.000 van de 250.000 ondernemers met een belastingschuld. Wie geen verlenging aanvraagt komt niet in aanmerking voor het soepeler betalingsregime. Bron: Telegraaf, 24 februari 2021

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat