Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Vrijwaringsverklaring voor zzp'ers

9 oktober 2012.

ZZP Nederland vindt de besluitvorming rond de VAR te traag en komt men een vrijwaringsverklaring voor haar leden. Hiermee kunnen volgens ZZP Nederland ook startende en parttime ondernemers aan de slag.

Startende ZZP’ers komen nu vrijwel niet aan opdrachten doordat de Belastingdienst meestal een VAR ROW afgeeft waarmee de ZZP’ers niet worden aangemerkt als zelfstandige. Het gevolg is dat opdrachtgevers niet met hen in zee durven gaan in verband met mogelijke naheffingsaanslagen.

De ZZP Vrijwaringsverklaring bestaat uit een juridisch document waarin de zelfstandige de opdrachtgever vrijwaart voor te betalen loonbelasting en eventuele sociale premies. Daarmee loopt de opdrachtgever volgens ZZP Nederland geen risico meer. Aangesloten zelfstandigen kunnen het document vanaf 10 oktober aanvragen bij Stichting ZZP Nederland. ZZP Nederland ziet niets in de door staatssecretaris Weekers voorgestelde webmodule. Volgens ZZP Nederland is het systeem net zo fraudegevoelig als de huidige VAR.

Iedereen kan namelijk net zo lang invullen tot het gewenste resultaat verschijnt. Bovendien heeft de Belastingdienst heeft vrijwel geen capaciteit voor een afdoende controle en dat zal ook met een webmodul

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat