Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Investeer in duurzame inzetbaarheid! Het levert wat op

10 oktober 2012.

Als werkgevers investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers dan levert dat geld op. Een daling van het ziekteverzuim met één procent scheelt alle Nederlandse werkgevers samen jaarlijks € 2,6 miljard in kosten.

Per werknemer komt dit neer op ongeveer € 400 per jaar. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft CapGemini laten doorrekenen wat investeren in duurzame inzetbaarheid oplevert. Gezondere werknemers zorgen niet alleen voor minder kosten vanwege ziekteverzuim, maar ze zorgen ook voor een hogere productiviteit. Als de productiviteit door duurzaam werken met één procent toeneemt levert dat jaarlijks € 6 miljard op. Bij een bedrijf met honderd werknemers komt dit neer op een omzetstijging van € 95.000 per jaar.

De resultaten van het onderzoek van CapGemini zijn op 10 oktober bekendgemaakt door staatssecretaris De Krom bij de start van de campagne ‘Duurzame inzetbaarheid’ (www.duurzameinzetbaarheid.nl). De campagne wil werkgevers stimuleren om te investeren in de gezondheid, scholing en productiviteit van werknemers. Het doel is dat mensen gezond tot hun pensioenleeftijd kunnen blijven werken en hun vaardigheden op peil houden. Het ministerie van SZW heeft samen met honderd bedrijven – die al ervaring hebben met duurzaam werken – in kaart gebracht hoe andere werkgevers hier ook een succes van kunnen maken.

De ervaringen zijn neergelegd in het manifest “100 werkgevers over duurzame inzetbaarheid …en we werken nog lang en gelukkig…”. In het kader van de campagne komen er bijeenkomsten over duurzame inzetbaarheid met werkgevers. Die bijeenkomsten worden georganiseerd in verschillende regio’s en voor verschillende bedrijfstakken. Later komt er ook een campagne voor werknemers. Bron: Min SZW, 10-10-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat