Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Aan de slag met IBAN

9 oktober 2012.

Bedrijven moeten snel aan de slag om te kijken wat de gevolgen zijn van de invoering van de IBAN (International Bank Account Number). Voorkomen moet worden dat het betalingsverkeer vastloopt als IBAN op 1 februari 2014 wordt ingevoerd.

Deze oproep hebben de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland gedaan tijdens de start van de najaarscampagne over de nakende IBAN-invoering. IBAN is een nieuw en langer rekeningnummer dat vanaf februari 2014 de huidige rekeningnummers zal vervangen. Met name voor bedrijven zal dit wel even wennen zijn, verwachten de ondernemingsorganisaties.

Bedrijven worden daarom opgeroepen een zogenaamde impactcheck te doen. Hiermee wordt in de administratie gekeken waar de invoering van de IBAN gevolgen heeft. Het advies is om niet te lang met de aanpassing van de boekhouding te wachten. Er bestaat een risico dat automatiseerders tegen het eind van 2013 geen tijd meer hebben om bepaalde zaken te veranderen. Voor bedrijven, overheden, verenigingen en andere organisaties is het belangrijk om zich tijdig voor te bereiden op de veranderingen.

Vanaf februari 2014 zijn betalingen namelijk alleen nog maar mogelijk met het langere rekeningnummer IBAN en moet iedereen de nieuwe standaarden voor overschrijvingen en incasso’s gebruiken. Dit heeft consequenties voor bijvoorbeeld administraties, systemen en software van bedrijven. Bron: VNO-NCW, 4-10-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat