Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Geen subsidie elektrische bestelauto meer

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat meldt dat er een flinke toename is van het aantal elektrische bestelauto’s. Bij aanschaf van een elektrische bestelauto was het mogelijk om een subsidie te krijgen. Sinds 28 augustus 2023 is de subsidiepot voor 2023 leeg.

Dit jaar zijn er zo’n 7.500 elektrische bestelauto’s bijgekomen. Een stijging van het aantal elektrische bestelauto’s met 50%. En dat is mooi nieuws in aanloop naar 2025. Vanaf dan mogen gemeenten een zero-emissie zone invoeren. In deze zone worden op termijn alleen bestelwagens en vrachtwagens toegelaten die geen uitlaatgassen uitstoten tijdens het rijden. Vanaf 2025 moeten alle nieuwe bestelauto’s en vrachtwagens in deze zones schoon rijden. Vanaf eind 2030 geldt dit voor alle auto’s. Ondernemers die echt niet kunnen overstappen op een schone auto kunnen bij hun gemeente in aanmerking komen voor een ontheffing.

Inmiddels hebben 29 gemeenten aangekondigd een zero-emissiezone in te voeren. Het kabinet heeft de ambitie dat er in 2025 50.000 elektrische bestelauto’s rijden. Elektrische bestelauto’s zijn goedkoper in onderhoud en brandstof, maar duurder in de aanschaf. Daarom konden ondernemers tot 28 augustus 2023 subsidie krijgen. Voor 2023 is het niet meer mogelijk om subsidie te krijgen. Vanaf 9 januari 2024 is het weer mogelijk om gebruik te maken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA).

Bron:Min. IenWenRVO.nl29-08-2023.

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat