Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Ondernemers krijgen per sms herinnering btw-aangifte

Ondernemers die over het 2e kwartaal van 2022 of juni 2022 nog geen btw-aangifte hebben gedaan, ontvangen van 2 tot en met 4 augustus een sms-bericht van de Belastingdienst. In het bericht worden ondernemers er aan herinnerd dat zij uiterlijk 7 augustus 2022 btw-aangifte moeten doen over deze tijdvakken en deze moeten betalen.

De Belastingdienst hoopt op deze manier te voorkomen dat zij later een naheffingsaanslag moeten sturen. De tekst van het bericht (van afzender: 08000543) is als volgt: ‘Doe uiterlijk 7 augustus btw-aangifte bij de Belastingdienst, ook als u in deze periode geen omzet had. Indien noodzakelijk, doe dan ook gelijk uw betaling.’

In de volgende gevallen wordt een sms verstuurd:

  • Men is een in Nederland gevestigde kleine of middelgrote ondernemer.
  • De Belastingdienst heeft nog geen btw-aangifte over het 2e kwartaal van 2022 of juni 2022 ontvangen, terwijl die wel wordt verwacht.
  • De Belastingdienst heeft een mobiel telefoonnummer van de ondernemer.

Mogelijk kruisen de aangifte en/of de betaling en het sms-bericht elkaar. In dat geval adviseert de Belastingdienst om te controleren of alles goed is gegaan met de aangifte en betaling. Als dat zo is, hoeft men verder niets te doen. Via Mijn Belastingdienst Zakelijk kan men checken of de aangifte bij de Belastingdienst binnen is. Ook als de aangifte door een fiscaal dienstverlener is ingediend. Log in op Mijn Belastingdienst Zakelijk en kijk onder het kopje ‘Ingestuurde btw-aangiften’ of de aangifte is ontvangen. Ga in de financiële administratie na wannéér de betaling is overgemaakt. Ga ook na of het juiste betalingskenmerk is gebruikt.

Bron: Belastingdienst 01-08-2022

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat