Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


De fietsregeling voor personeel (2012)

Vraag:

Mijn personeelslid komt op de fiets naar het werk, wat zijn de mogelijkheden om een fiets, of de kosten van de fiets te vergoeden ?

FietsAntwoord:

Ja, onder voorwaarden zijn er diverse mogelijkheden om u personeelslid een fiets te vergoeden, verstrekken of ter beschikking te stellen.
Allereerst moet uw werknemer de fiets voor woon- werkverkeer gebruiken voor meer dan de helft van het aantal dagen dat hij of zij naar het werk reist.

Is dit het geval dan kunt u de aankoopprijs van de fiets van uw werknemer één maal in de drie jaren vergoeden tot een maximum aankoopprijs van € 749, de waarde boven de € 749,- dient u bij het loon op te tellen.

Ook kunt u er voor kiezen uw werknemer een fiets te verstrekken, in dit geval geld een soortgelijke regeling met een maximum van € 749,- per 3 kalenderjaren.

Een andere optie is het ter beschikking stellen van een fiets aan uw personeelslid, ook hier geld een gelijkluidende regeling met een maximum bedrag van € 749 per 3 kalanderjaren. Een verschil met bovenstaande mogelijkheden is dat u geen verdere onbelaste vergoeding meer mag betalen aan uw werknemer omdat hij of zij in dit geval vervoer vanwege de werkgever geniet.

Maakt u gebruik van één van de eerste twee optie's dan kunt u uw medewerker ook nog een onbelaste kilometervergoeding van 19 cent per kilometer toekennen.

Voor nadere informatie over deze regeling, zoals de kosten van fietsverzekering en de administratieve vastleggingen kunt u contact opnemen met ons kantoor.

 

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat